Coronavirus update

16 maart 2020

Geachte huisdiereigenaar,

 

In verband met het toenemend aantal gevallen van besmetting met het Corona virus in Nederland heeft onze overheid een aantal adviezen gegeven. Daar willen wij ons als kliniek voor gezelschapsdieren uiteraard aan houden. Wij zijn een zorginstelling en zullen derhalve niet onze deuren sluiten. We vinden, dat de zorg voor onze patiënten niet mag lijden onder deze veranderde omstandigheden. Daarnaast hebben wij ook de zorg voor onze klanten. We willen u graag informeren over de volgende (tijdelijke) veranderingen binnen de praktijk.

 

  1. We vinden het belangrijk om direct en indirect contact met onze klanten even te vermijden. Wij geven in deze tijd nog meer aandacht aan hygiene en desinfectie. Daarbij zullen wij voorlopig geen handen schudden en verzoeken wij u zoveel mogelijk contactloos af te rekenen. Desinfectiemiddelen zijn ook in de wachtkamer beschikbaar voor onze klanten.

 

  1. Om onnodige drukte in de wachtkamer te vermijden verzoeken wij u met zo weinig mogelijk personen te komen. Klanten met ziekteverschijnselen, mogelijk passend bij het coronavirus zullen we vragen buiten de praktijk te wachten.

 

  1. Klanten die vallen in de zg. risicogroepen (ouderen, zieken) willen we graag helpen om alsnog hun huisdier te laten behandelen. Als u ons vooraf even belt, dan kunnen wij samen met u naar een oplossing zoeken.

 

  1. Wij zullen de komende tijd geen huisvisites afleggen.

 

  1. Indien u de praktijk bezoekt op voer en/of medicijnen op te halen, dan graag vooraf even bellen. Wij kunnen uw bestelling dan voor u klaarzetten.

 

 

Wij krijgen regelmatig vragen over de rol van huisdieren in de uitbraak van het corona virus. Bij honden en katten komen corona virusinfecties soms voor. Het betreft hier Coronavirus A type. De uitbraak van Covid 2019 bij mensen wordt veroorzaakt door een Coronavirus B type. Er is geen overdracht tussen mensen en dieren aangetoond.

Wij hopen op uw begrip. Mochten er vanuit de overheid aanvullende maatregelen komen, dan zullen wij u hierover zo spoedig mogelijk informeren.

 

Vetcare, dierenkliniek voor huisdieren

Vetdent, verwijspraktijk voor veterinaire tandheelkunde

Vetcare is een onderdeel van Vetcare Dierenkliniek BV. KvK 67653804 RSIN 857111929